Mag ik mij voorstellen?

Officieel heet ik Peter Paul , maar iedereen noemt mij PP en dat heb ik ook het liefst.

Hoe oud ben je?

Ik ben 47 jaar.

Wat zijn je hobby’s?

Ik hou heel erg van muziek maken op verschillende instrumenten en speel gitaar in een funky cover band. Daarnaast tennis ik graag en kan niet wachten weer te kunnen gaan reizen en de wereld verder te ontdekken. 

Hoe lang werk je al bij het WAKZ of in het LUMC en op welke afdeling?

Ik werk sinds 2009 op de kinder intensive care. 

Wat is jouw specialisatie?

Ik ben kinderarts-intensivist. Wij zorgen op de intensive care met een heel team voor de meest kritisch zieke kinderen. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Dat wisselt nogal. We dragen altijd om 8 uur over. Daarna maken we plannen voor de dag samen met de verpleging en de andere betrokken artsen. De dag is soms erg onvoorspelbaar. Tussendoor kunnen kinderen op de intensive care namelijk ineens heel veel zorg nodig hebben. Daarnaast doe ik wetenschappelijk onderzoek en ben ik medisch hoofd van de kinder intensive care waardoor ik veel vergaderingen heb. 

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Het liefst draag ik mijn sneakers, maar soms ook mooie nette schoenen. Als ik patiëntenzorg doe draag ik ook wel klompen. 

Welke snack vind jij het lekkerste?

Oei. Dat is moeilijk. Ik vind zoveel dingen lekker. Dat hangt toch wel van de situatie af. Maar, chocola vind ik wel heel erg lekker. 

Wat is je favoriete feestdag?

Ik heb niet zo’n binding met feestdagen. Ik vind het vaak eigenlijk ook wel leuk om te werken op een feestdag omdat er dan toch een andere soort gezellige sfeer hangt. 

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Natuurkunde denk ik. Het is lang geleden….😉Meer weten over Physician assistent Margot? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige Kim? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige in opleiding Femke? Klik hier!