Mag ik mij voorstellen?

Ik ben Marjolein

Hoe oud ben je?

Ik ben 31 jaar.

Wat zijn je hobby’s?

Ik vind het heerlijk om met vriendinnen af te spreken, op het terras te zitten of even de stad in te gaan. Maar ik vind het ook wel eens lekker om even niks te doen en lekker op de bank te hangen of in zon te zitten.

Hoe lang werk je al bij het WAKZ?

Sinds 2014 werk ik al in het WAKZ. Ik heb eerst de opleiding tot kinderverpleegkundige gedaan in het WAKZ en zit sindsdien voor vast op afdeling Strand.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het ligt er een beetje aan welke dienst ik heb. Maar als ik bijvoorbeeld een dagdienst heb dan begin ik eerst met het halen van mijn uniform uit de kledingautomaat. Als ik mij dan heb omgekleed loop ik naar de afdeling waar onze overdracht is. Hier pak ik een lekker kopje thee en wacht tot het half 8 is en de overdracht begint. Als we de overdracht hebben gehoord gaan we de kinderen verdelen onder de verpleegkundigen en gaan we aan de slag. Ik begin dan met het inlezen van de dossier van de patient die ik die dag verzorg en maak voor mezelf een overzicht wat ik die dag moet doen.

De verzorging bestaat onder andere uit het wegen van het kind, het bed verschonen en medicatie geven. Daarnaast lopen we visite met de artsen. Hierin bespreken we hoe het met de patient gaat en of er nog bepaalde onderzoeken moeten worden gedaan. Hierna is het vaak tijd om te gaan lunchen. Als we hiermee klaar zijn ronden we de zorg af voor deze dag en dragen we over naar de avonddienst. We zorgen dat de afdeling netjes word achtergelaten voor de avonddienst. We evalueren nog even de dag met elkaar en gaan dan om 16.00 uur lekker naar huis.

Welke plek in het WAKZ vind jij het fijnste?

Ik vind onze verpleegpost het fijnste, omdat je hier lekker kan kletsen met collega’s en toch de kinderen in de gaten kan houden.

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Ik draag klompen met roze en paarse vlindertjes

Welke snack vind jij het lekkerste?

Een lekker stukje cheesecake of walnoot-carameltaart!

Wat is je favoriete feestdag?

Ik vind kerst wel het gezelligste feest van het jaar. Fijn om met familie samen te zijn, lekker te eten en elkaar te verwennen met mooie kerstcadeautjes.

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Ik vond biologie altijd wel leuk om te volgen.Meer weten over doktersassistente Sabah? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige Kim? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige in opleiding Femke? Klik hier!