Mag ik mij voorstellen?

Ik ben Leonie, Kinderverpleegkundige afdeling Bos

Hoe oud ben je?

Ik ben 26 jaar oud

Wat zijn je hobby’s?

Lekker winkelen of wat drinken met familie of vriendinnen.

Hoe lang werk je al bij het WAKZ?

Ik werk nu ongeveer 5 jaar in het WAKZ. Maar tijdens de opleiding tot verpleegkundige, had ik ook al een half jaar stage gelopen op een van de kinderafdelingen. Ik werk op de kinderafdeling Bos.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Geen dag is hetzelfde en dat maakt ons werk nou ook zo leuk. Eerst verdelen we de patiënten en gaan we de dossiers lezen. Ik maak van een to do list met alles wat er moet gebeuren en welke medicijnen de patiënt moet krijgen. Dan maak ik kennis met kind en ouders. Ondertussen verzamel is allerlei informatie; hoe het gaat, de vitale functies, hoe het eten gaat en hoe bijvoorbeeld de wond eruit ziet. Al deze informatie bespreek ik met de artsen en kijken we samen naar wat er moet gebeuren met de patiënt. Na een bakje thee ga ik verder met de zorg, zoals verzorgen, wondverzorging, infuus vervangen en nog meer. Aan het eind van de dienst zorg ik ervoor dat mijn collega’s weten wat er met de patiënt is gebeurd en wat er nog meer moet gebeuren. De dag sluiten we af vaak met een klinische les of evaluatie van de dag.

Welke plek in het WAKZ vind jij het fijnste?

Ik vind de backoffice het fijnst. Dit is de plek waar we koffie drinken, maar ook achter de computer kunnen zitten. Vaak is het hier altijd erg gezellig met elkaar.

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Ik draag klompen, zodat ik ietsje langer ben 🙂

Welke snack vind jij het lekkerste?

Ik vind chocolade koekjes altijd heel lekker, maar ben ook gek op patatjes

Wat is je favoriete feestdag?

Ik vind sinterklaas altijd erg gezellig. De kadootjes, sinterklaasliedjes en de pepernoten maken het erg leuk.

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Ik vond wiskunde altijd wel erg leuk.Meer weten over doktersassistente Sabah? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige Kim? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige in opleiding Femke? Klik hier!