Mag ik mij voorstellen?

Ik ben Laure

Hoe oud ben je?

Ik ben 24 jaar

 

Wat zijn je hobby’s?

Mijn hobby’s zijn dansen, bakken en kletsen met vriendinnen en familie. 

 

Hoe lang werk je al bij het WAKZ?

Ik werk nu ongeveer 4 jaar bij het WAKZ. Toen ik in het WAKZ begon was ik nog bezig met de opleiding tot verpleegkundige. Ondertussen ben ik alweer 1,5 jaar afgestudeerd kinderverpleegkundige.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Elke werkdag ziet er eigenlijk anders uit! Als kinderverpleegkundige werk ik dag-, avond- en nachtdiensten. Hoe de dienst verloopt dat is afhankelijk van hoe het gaat met de kindjes die ik verzorg die dienst en wat er allemaal moet gebeuren. Ik zal jullie wat vertellen over de dagdienst.

De dagdienst beginnen we altijd met de overdracht met een kopje thee. Daarna ga ik me inlezen in het dossier en bekijken wat er allemaal moet gebeuren. In de ochtend doe ik altijd controles en help ik als dat nodig is bij het opfrissen. Daarnaast kan het zijn dat er nog allerlei andere handelingen gedaan moeten worden zoals lab afnemen en pleisters verwisselen. In de loop van de ochtend drink ik een kopje thee met mijn collega’s en dan is het vaak tijd voor de artsenvisite. In de artsenvisite bespreken we hoe het gaat en wat het beleid wordt bij de kindjes waar ik voor zorg. De rest van de dag wordt gevuld met andere handelingen, medicijnen geven en rond 15u dragen we over aan de avonddienst.

 

Welke plek in het WAKZ vind jij het fijnste?

Er zijn een hele hoop fijne plekken in het WAKZ. Een fijne plek is de tienerkamer. Dit is een kamer op het strand die door onze tieners gebruikt kan worden om lekker te chillen en te gamen. 

 

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Ik draag blauwe klompen. Vorig jaar op de dag van de verpleging zijn ze mooi gepimpt en heeft een kunstenaar en een hondje opgeverfd. Nu zijn ze super vrolijk! 

 

Welke snack vind jij het lekkerste?

De chocoswing chocoladereep van Milka. 

 

Wat is je favoriete feestdag?

Mijn favoriete feestdag is kerst. Ik vind de sfeer in die tijd altijd erg gezellig en knus.

 

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Wiskunde, kunst en beeldende vorming en biologie.

 Meer weten over physician assistant Margot? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige Kim? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige in opleiding Femke? Klik hier!