Mag ik mij voorstellen?

Ik ben Kim

Hoe oud ben je?

Ik ben 24 jaar oud.

 

Wat zijn je hobby’s?

Ik sport graag, het liefste krachttraining. Daarnaast houd ik enorm van bakken, alleen probeer ik dit niet te veel te doen, anders pas ik natuurlijk niet meer in mijn pak 😉. Daarnaast kan ik erg genieten van borrelen en uitgebreid eten met vrienden en familie.

 

Hoe lang werk je al bij het WAKZ?

Ik werk nu 3,5 jaar bij het WAKZ. Ik ben begonnen met het voorwerken, voor de kinderaantekening en ben nu alweer bijna een jaar kinderverpleegkundige. 

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het leuke aan dit vak is dat geen enkele dag hetzelfde is. Maar ik zal jullie vertellen hoe een gemiddelde dagdienst eruit ziet.

Ik begin mijn dag met een cappuccino. Samen met mijn collega’s verdelen we de opgenomen patiënten en begin ik met het lezen van het medisch dossier. Hierna hebben we met alle collega’s van de dagdienst een dag start, daar verdelen we de taken over de collega’s. Hierna start ik mijn patiëntenzorg op, hieronder valt wegen, het doen van controles, de patiënt opfrissen en het verschonen van het bed. Tijdens deze zorg kijk ik kritisch hoe ik het met de patiënt vind gaan en vraag ik aan ouders hoe zij het vinden gaan. Nadat iedereen deze zorg voor zijn patiënten gedaan heeft nemen we een kleine pauze voor een kop thee of koffie. Tijdens deze pauze begint het lopen van de visite met de artsen meestal. Met de artsen bespreken we hoe het met de patiënt gaat en wat de plannen zijn voor de dag. Het kan zijn de hechtingen of pacemakerdraden van de patiënt er bijvoorbeeld uit mogen. Na de visite bereid ik deze handeling voor en zorg ik ervoor dat dit gebeurd is voordat de avonddienst het rond 15 uur van mij over gaat nemen. Tussendoor hebben we nog lunchpauze en dan zit de dag er al weer op.   

 

Welke plek in het WAKZ vind jij het fijnste?

Ik vind de daktuin het leukste om te zien. Wij als verpleegkundige mogen daar niet komen, maar de kinderen vanaf een afstandje even alles zien vergeten tijdens het spelen is super. Een plek waar ik zelf graag kom is de backoffice, daar zitten we tijdens de dienst, hebben we pauze en kun je met collega’s sparren. 

 

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Ik draag afwisselend klompen en sneakers.

 

Welke snack vind jij het lekkerste?

Mij kun je wakker maken voor een heerlijke chocolate chip cookie, natuurlijk wel zelf gemaakt 😉

 

Wat is je favoriete feestdag?

Mijn favoriete feestdag is toch wel Kerst, ik vind het super gezellig om met familie heerlijk te borrelen en uitgebreid te eten. De cadeautjes zijn natuurlijk een leuke bijkomstigheid!

 

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Ik vond biologie altijd erg interessant. 

 


schilderij


Meer weten over kinderverpleegkundige Carla? Klik hier!Meer weten over doktersassistente Sabah? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige in opleiding Femke? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige Jolanda? Klik hier!