Mag ik mij voorstellen?

Ik ben Jim, kinderverpleegkundige

Hoe oud ben je?

26 jaartjes oud

Wat zijn je hobby’s?

 Ik doe aan hockey, suppen, hardlopen met visueel beperkte mensen en wielrennen al denk ik vaak dat ik alleen maar hockey omdat ik dat 4 keer in de week doe!

Hoe lang werk je al bij het WAKZ?

Nu alweer bijna een halfjaar, zo voelt het niet hoor! Er is zoveel te leren en elke dag ontmoet ik wel nieuwe kinderen die allemaal weer net even anders zijn dat maakt het werken hier zo leuk! Elke dag is een verassing en een feestje in één!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Een dagdienst begint om half 8, dit is voor mij hartstikke vroeg. De wekker gaat dan vaak al om 6 uur ’s ochtends! Stiekem kijk ik vaak dan thuis nog heel even Netflix tijdens het ontbijt… erg hoor van mij maar zo word ik een beetje langzaam wakker. Ik kom dan op de fiets naar het ziekenhuis en als ik op de afdeling kom pak ik eerst een kopje koffie voordat de dag gaat beginnen. Vervolgens zwaaien we de nachtdienst naar huis, zij mogen lekker slapen! Vervolgens verdiep ik mezelf eerst in de patiënten en leer ik ze eerst in het systeem kennen om vervolgens kennis met de kinderen te maken. Vanwege de stamceltransplantaties die wij op afdeling strand doen liggen de kinderen vaak langer waardoor ik ze al ken. Dan is het tijd om de dagelijkse controles te doen zoals wegen, bloeddruk en een temperatuur. Het bed verschonen en douchen hoort hier ook bij. Ondertussen zijn we al heel veel bezig met alle infusen geven en stiekem worden we hier soms wel een beetje gek van haha!

Zelf vind ik het heel fijn om kinderen beter te leren kennen om een band met ze op te bouwen. Hierdoor kan ik af en toe ook een beetje gek doen of een spelletje met ze doen.

Welke plek in het WAKZ vind jij het fijnste?

Het helidek, hoe cool is het om op de 13e verdieping over Leiden/Katwijk & Den haag te kunnen kijken! Als de kinderen voor een lange opname hier liggen en het is mooi weer kunnen we hier soms nog wel heen. Stiekem hoop ik dan ook altijd te werken 😊.

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Ik heb hardloopschoenen, heel hard rennen doe ik op de afdeling!

Welke snack vind jij het lekkerste?

Cola & chips, dat is toch altijd lekker!

Wat is je favoriete feestdag?

Mijn verjaardag, hoe leuk is het dat iedereen komt op jouw feestje en dan jij allemaal cadeautjes krijgt! Dat is voor mij het allerleukste wat er is, lekker in het middelpunt staan!

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Gym en aardrijkskunde. Ik vond de gymlessen buiten altijd het allerleukst!Meer weten over doktersassistente Sabah? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige Kim? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige in opleiding Femke? Klik hier!