Mag ik mij voorstellen?

Ik ben Francisca

Hoe oud ben je?

33 jaar 😉

Wat zijn je hobby’s?

Dansen en knutselen (met mijn kinderen).

Hoe lang werk je al bij het WAKZ?

Dit wordt mijn 10e jaar.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik haal eerst mijn oranje uniform op. Zodra ik ben omgekleed open ik met de sleutels de deuren van de echokamers en de echo-uitwerkkamer. Ik zet de computers aan en ga daarna een lekker kopje thee halen om rustig te beginnen. Daarna is er op de poli Stad een dagstart waar de polimedewerkers kort even samenkomen om te bespreken hoe de dag indeling eruit ziet en of er die dag bijzonderheden zijn. Daarna start ik met mijn echospreekuur in de ochtend met eventueel aanvullend echo’s in de kliniek afdeling Bos of Strand en soms op de kinderIC of Neonatologie. Daarna is het tijd voor de lunch. Na de lunch begint het middagspreekuur. Op het spreekuur zie ik kinderen van 0-18 jaar. Ik zie met de echo veel verschillende aangeboren hartafwijkingen voorbij komen. Verder heb ik per leeftijdscategorie heel uiteenlopende gesprekken. Het ene moment praat ik over Nijntje of Peppa Big en met de volgende patiënt heb ik het over sporten en examens. Dit maakt het werk erg gevarieerd en heel leuk. Daarbij heb je niet alleen gesprekken met de kinderen maar ook met de ouders. Sommige kinderen zien we zeer regelmatig waardoor je een band opbouwt met de patiënt en ouders.

Welke plek in het WAKZ vind jij het fijnste?

De koffiekamer 😊

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Ik draag klompen, deze heb ik een tijd terug laten pimpen door “ Pimp my Klomp” Er staat een bloem op met kleine hartjes. Speciaal voor de hartekinderen! Zelf vind ik ze natuurlijk ook mooi.

Welke snack vind jij het lekkerste?

Kaasstengel, ik ben altijd al dol geweest op kaas 😊

Wat is je favoriete feestdag?

5 december natuurlijk! De kinderen zitten de dagen daarvoor al vol spanning naar het Sinterklaasjournaal te kijken. De pieten lopen door de stad en overal klinkt er vrolijke muziek door de spiekers. Mijn kinderen zijn er helemaal weg van en ik als moeder kan hier enorm van genieten. In het ziekenhuis is het de laatste jaren helaas wat somberder gevierd. Ik kan mij herinneren dat er in 2020 pieten op de daken liepen en langs de kinderafdelingen ging met raamstiften. Wat was dit leuk bedacht en wat genoten de kinderen daarvan 😊

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Biologie natuurlijk en techniek 😉
Ik wist altijd al dat ik graag in de zorg wilde werken.Meer weten over doktersassistente Sabah? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige Kim? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige in opleiding Femke? Klik hier!