Mag ik mij voorstellen?

Ik ben Femke

Hoe oud ben je?

Ik ben 24 jaar oud.

 

Wat zijn je hobby’s?

Ik vind het vooral heel leuk in deze tijd om in beweging te zijn. Ik loop daarom graag hard en vind het heerlijk om actief buiten te zijn. Verder kan ik ook heel erg genieten van een serie of film op de bank en tijd met mijn vriendinnen, al is dit wel wat beperkter geworden met corona. 

 

Hoe lang werk je al bij het WAKZ?

Ik werk nu 1 jaar en 5 maanden bij het WAKZ! 

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag is heel wisselend en heel leuk 🙂

Bijna elke dag is anders en daarbij mega uitdagend. De dag begint om 07:30 met een gezamenlijke overdracht, hierna worden de patiënten ingedeeld en hebben studenten en verpleegkundige in opleiding voorrang in verband met hun leerproces. Iedereen in opleiding staat gekoppeld aan een gediplomeerd kinderverpleegkundige waaraan je die dag kan terugkoppelen. Na de patiënten verdeling lees ik mij in en ga ik voor mijzelf na wat ik die dag allemaal moet uitvoeren en waar ik bij mijn patiënt op moet letten. Inmiddels heb ik hierin bij de stamcel patiënten een routine gevonden, al is elke dag en elke fase van de stamceltransplantatie anders. Er valt eigenlijk heel veel te vertellen over een dag werken op afdeling STRAND, ik denk dat een van de belangrijkste dingen van mijn werkdag zijn dat de dag zo voorbij vliegt en het contact met ouders en kind, hun dankbaarheid, een van de mooiste dingen zijn die mijn werkdag compleet maken en die mij met een goed gevoel naar huis laten gaan. Elke dag leer ik dingen bij en door mijn collega’s voel ik mij veilig en vertrouwd op de afdeling. Het zijn intensieve dagen maar we doen dit, met alle disciplines, als een team. 

 

Welke plek in het WAKZ vind jij het fijnste?

Ik denk toch wel de verpleegkundige post waar je je even kan terug trekken. 

 

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Ik draag klompen. Ze zijn zelfs gepimpt afgelopen jaar door het LUMC.

 

Welke snack vind jij het lekkerste?

Oef lastig, voor Ben & Jerry’s ijs mag je mij wakker maken ’s nachts. 

 

Wat is je favoriete feestdag?

3 oktober, Leidens ontzet! En anders kies ik voor Kerstmis.

 

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Wiskunde en management en organisatie vond ik erg leuk.

 


schilderij


Meer weten over kinderverpleegkundige Carla? Klik hier!
Meer weten over kinderverpleegkundige Kim? Klik hier!Meer weten over doktersassistente Sabah? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige Jolanda? Klik hier!