Mag ik mij voorstellen?

Ik ben Emme

Hoe oud ben je?

Ik ben 22 jaar

Wat zijn je hobby’s?

Ik hou ervan om dagelijks een stukje te wandelen door het mooie Leiden. Ook vind ik leuk om leuke dingen te doen of lekker te eten met vrienden of familie. En ik hou erg van tekenen, dansen en muziek luisteren

Hoe lang werk je al bij het WAKZ?

Ik werk nog helemaal niet zo lang in het WAKZ. Ik ben nog in opleiding om verpleegkundige te worden en heb het geluk dat ik het laatste jaar van mijn opleiding in het WAKZ mag werken. Nu bijna vier maanden geleden ben ik gestart op de afdeling Bos.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdagen zijn eigenlijk heel wisselend. Elke dienst is anders en het is altijd een verrassing wat je die dag gaat tegenkomen.

Meestal heb ik dagdienst, deze dagen begin ik om 7.30. Als ik op de afdeling kom kijk ik eerst altijd even aan wie ik die dag gekoppeld sta. Omdat ik nog student ben, is er elke dag een collega die mij de hele dienst helpt en begeleid. Vervolgens kijk ik samen met mijn collega’s welke patiënten op de afdeling liggen en delen we met elkaar in wie voor welke patiënt gaat zorgen. Als dit is ingedeeld begin ik met het lezen van de patiëntendossiers, zodat ik goed weet wat er bij mijn patiënten speelt en wat ik die dag allemaal moet doen. Ook spreken we nog met alle collega’s even kort de planning van de dag door tijdens de dag start. Hierna ga ik langs bij de patiënten om te kijken hoe het met ze gaat en ga ik aan de slag met alles wat er die dag moet gebeuren. Bijvoorbeeld medicatie geven, controles doen of helpen met opfrissen etc. Tussendoor houden ik een korte koffie- / theepauze en lopen we artsenvisite. Met de artsen bespreek ik hoe het met de patiënt gaat en kijken we samen wat de plannen zijn voor de dag. Alles wat ik met de artsen afspreek en uitvoer bij de patiënt schrijf ik op in het patiëntendossier, zodat het voor de diensten na mij duidelijk is wat er in mijn dienst allemaal is gebeurd. Rond 12.30 heb ik een half uurtje pauze om te lunchen. Daarna ga ik verder met mijn taken en probeer ik alles af te ronden voordat de avonddienst komt. Aan het eind van de dienst draag ik over aan de avonddienst en bespreken we met alle collega’s hoe de dag verlopen is. Een dienst vliegt altijd voorbij en elke dag zie en leer ik heel veel nieuwe dingen.

Welke plek in het WAKZ vind jij het fijnste?

Ik vind het WAKZ een hele fijne plek met een hele goede sfeer. De plek waar ik het liefste ben is de verpleegpost. Dit is een fijne plek om te werken, pauze te houden en met collega’s te kletsen.

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Ik draag sneakers want dat vind ik het fijnste lopen.

Welke snack vind jij het lekkerste?

Ik vind kroepoek ontzettend lekker! Dit kan ik de hele dag door eten.

Wat is je favoriete feestdag?

Kerst is mijn favoriet! Ik vind het leuk om dan gezellig met familie te zijn en natuurlijk veel en lekker te eten.

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Geschiedenis en biologie.Meer weten over doktersassistente Sabah? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige Kim? Klik hier!Meer weten over kinderverpleegkundige in opleiding Femke? Klik hier!