Mag ik mij voorstellen?

Ik ben Djamilla

Hoe oud ben je?

Ik ben 30 jaar oud.

Wat zijn je hobby’s?

Ik sta graag in de keuken om heerlijke dingen te bakken of te koken. Ook doe ik aan klimmen, al ben ik helaas (vanwege zwangerschap en corona) al even niet meer in de klimhal geweest.

Hoe lang werk je al bij het WAKZ?

Sinds december 2019.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Om half 9 starten we op de poli gezamenlijk de werkdag met alle collega’s tijdens de dagstart. We bespreken dan hoe druk het die dag gaat worden en of er nog bijzonderheden zijn. Vervolgens pak ik een kopje thee en ga ik naar mijn werkplek. Daar bereid ik me voor op alle patiënten die ik die dag ga zien. In de ochtend is er een spreekuur wat we samen met de kindercardioloog draaien. We zien dan de kinderen die even wat extra aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze net geopereerd zijn. Ook gaat 1 van de echocardiografisten in de ochtend naar de afdeling om de kinderen te echoën die opgenomen liggen. De ene ochtend zal ik dit doen en de andere ochtend doet een collega van mij dit. Dan is het alweer tijd voor de lunch. In de middag draaien er 2 kindercardiologen een spreekuur en zullen wij voorafgaand de echo’s maken. Elk kind en elk hart is weer anders waardoor geen enkele echo ooit hetzelfde is. Nadat we een echo gemaakt hebben maken we ook van elke echo direct een verslag. Zo kan de kindercardioloog de echo gelijk met de patiënten en ouders bespreken. Soms moet ik ook even bij een collega ondersteunen, bijvoorbeeld als een kind wat extra afleiding nodig heeft. Om 5 uur zit mijn werkdag erop en ga ik weer richting huis.

Welke plek in het WAKZ vind jij het fijnste?

Onze echokamers op de vernieuwde poli hebben fantastische snoezellampen, maar ook hele grote televisies met Netflix! Zelfs als we hier geen kinderen aan het echoën zijn vind ik het een erg mooie en fijne plek.

Draag je croc’s / klompen of andere schoenen?

Ik draag altijd sneakers.

Welke snack vind jij het lekkerste?

Ik ben dol op sushi, daar kun je me echt ’s nachts voor wakker maken! Maar als ik echt iets wil snacken dan maak je me ook altijd blij met chocola.

Wat is je favoriete feestdag?

Kerst is echt mijn favoriete feestdag! Ik vind het heerlijk om met kerst ’s avonds in het donker alle lichtjes en versieringen in alle huizen te zien. Maar het leukste vind ik toch wel het samenkomen met familie, het geven van cadeautjes en al het lekkere eten.

Wat vond jij het leukste vak vroeger op school?

Biologie was mijn lievelingsvak en dan met name als het menselijk lichaam behandeld werd.


schilderij


Meer weten over kinderverpleegkundige Carla? Klik hier!
Meer weten over kinderverpleegkundige Kim? Klik hier!Meer weten over doktersassistente Sabah? Klik hier!