Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Modelbouwers gezocht voor modelversie Molen De Valk voor in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Wie maakt een modelversie van Molen De Valk voor het Aquarium van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, het kinderziekenhuis van het LUMC?

De afgelopen jaren is het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) helemaal verbouwd. Op18 juni 2021 is het met een prachtig online kindercongres officieel heropend.

De polikliniek STAD van het WAKZ, waar jaarlijks duizenden kinderen komen, is geïnspireerd door de prachtige stad Leiden. Om de verbinding tussen de polikliniek Stad en Leiden uit te beelden zijn de vloeren grachten geworden en is er een speciaal muurgedicht gemaakt door de stadsdichter van Leiden, Marianne van Velzen. Ook zijn er mooie foto’s gemaakt door voormalig stadsfotograaf Patricia Nauta, en zijn belangrijke Leidse gebouwen, zoals het Academiegebouw, de Morspoort, molen de Valk en de skyline van Leiden aan de muren van polikliniek Stad te bewonderen.

Stralend middelpunt van de polikliniek STAD is het aquarium, waarin kinderen allerlei typisch Leidse personen en zaken kunnen zoeken, zoals Rembrandt, de Leidse sleutels en dinosaurus Trix. Daarnaast staat er een molen in het aquarium, maar niet een molen die speciaal uit Leiden komt. Daar willen we graag met uw hulp verandering in brengen.

Wat zou het mooi zijn als we een kleine versie van Molen De Valk in het aquarium van het WAKZ kunnen plaatsen! Wie helpt ons daarbij?

We roepen alle (model)bouwers van Leiden en omstreken op om een voorstel te doen hoe jij Molen De Valk wilt gaan bouwen zodat het in het aquarium van het WAKZ kan worden geplaatst.

Het model moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Uiterlijk: Molen de Valk met aanbouw (zie foto)
  • Hoogte: maximaal 45 cm hoog met wieken (breedte) ca. 30 cm, maximale
  • Materiaal: niet van papier of hout of van roestend materiaal

Stuur je voorstel, inclusief begroting van de kosten en een indicatie van wanneer de Molen klaar kan zijn,  op 1 A4 op voor 1 november naar: infowakz@lumc.nl

Een vakkundige jury zal de keus maken voor het ontwerp dat mag worden uitgewerkt. De molen zal dan op een speciaal moment worden geplaatst in het aquarium van het WAKZ. We kijken uit naar alle inzendingen!

 

Namens de jury:

Daniëlle Boer, beheerder van Molen De Valk

Arno Roest, plv. afdelingshoofd van het WAKZ

Eric van Dorst, Aquarialease