En nog een WordPress site
Category nieuws
18 juni gaan we het recent verbouwde Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) feestelijk heropenen. De afdelingen Bos, Duin, Stad, Strand, Neonatologie en het Geboortehuis Leiden vormen nu samen één van de meest moderne en kindgerichte kinderziekenhuizen van Nederland. Als teken van verbinding heeft de gemeente Leiden echte Leidenaartjes, straatpaaltjes met het logo van de stad, aan het WAKZ geschonken. De paaltjes zijn geplaatst zijn op de polikliniek Stad, waarvan de inrichting geheel geïnspireerd is door de stad Leiden. Fantastisch toch! Om de verbinding tussen de polikliniek Stad en Leiden uit te beelden zijn o.a. de vloeren grachten geworden, is er een speciaal muurgedicht gemaakt en zijn belangrijke gebouwen, zoals het Academiegebouw, de Morspoort, molen de Valk en de skyline van Leiden aan de muren van polikliniek Stad te bewonderen.

Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg & Welzijn heeft de Leidenaartjes overhandigd en een daarvan is recent onder toeziend oog van Nicole Donkel, verpleegkundige op de polikliniek Stad, geplaatst in het aquarium van de polikliniek. Het tweede exemplaar krijgt een plek op de muur bij de afbeelding van de 5e Binnenvestgracht.