En nog een WordPress site
Category nieuws

Op de polikliniek Stad is het een drukte van belang: er komen en gaan kinderen, samen met hun ouders. Dat geeft veel dynamiek, net als in de stad. Het WAKZ heeft bij de inrichting van de polikliniek de stad Leiden als het ware naar binnen gehaald.

Stad Leiden telt meer dan 120 muurgedichten op veel huizen en gebouwen, in uiteenlopende talen en schriften. Bij binnenkomst op polikliniek Stad kun je prachtig muurgedicht lezen. Het gedicht is speciaal voor onze Stad gemaakt door Marianne van Velzen, dé stadsdichter van Leiden.


Flyer Opening STAD

Veel te bekijken

Op de behandelkamers en kamers voor bloedafname kun je prachtige afbeeldingen op de wand bekijken van de Hortus Botanicus (de oudste botanische tuin van NL) en van de Kinderboerderij. In deze afbeeldingen zit van alles verstopt, je ontdekt steeds weer iets nieuws als je goed kijkt!

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden.

Vanuit polikliniek Stad zijn de andere kinderafdelingen Bos en Strand te bereiken en op het tussengelegen Duin gebied kunnen kinderen naar de ziekenhuisschool, een bezoek brengen aan de kinderfysiotherapeut, naar de diëtiste of langs een medewerker van het psychosociaal team.